IMAGE IS LOADING, PLS BE PATIENT.

Feb 28, 2011

23/02/2011

Ada apa denga tarikh di atas ? Penting atau tidak ? Kenangan manis atau pahit ? Berkenaan dengan siapa ? Semua itu tidak penting untuk di beritahu . Biar lah orang yang mengenal diri aku yang tahu . Hurm, setelah lama mengenali hati budi seseorang akhirnya semua telah berubah . Biasa la kan manusia sentiasa berubah sama ada ke arah kebaikkan atau sebalik nya . Biar la asal kan bahagia betul tak kawan ? Okayy , cuba untuk melupakan segala yang terjadi cuba untuk simpan kenangan manis dan pahit yang di lalui cuba untuk hidup normal dan lakukan harian seperti biasa macam sebelum ini .  Agak nya kan kita berhak tak membenci seseorang itu atas alasan yang mungkin munasabah atau sebalik nya ? Atau pun kita tak berhak untuk membenci seseorang itu juga kerana mungkin yang terjadi itu atas sikap diri kita yang tak matang dan profesional ? So , let we think about it . Dah ada jawapan kita share sama tau 'Sharing is Caring' :) Every second minutes hour day try to think positive . No more cry okayy ! No more sad ! No more to moody aje *menyampah betul silap hari bulan sebab orang lain orang lain pulak yang kena maki dengan aku sorry x.x

" Biar la orang nak kata kita apa buat kita apa yang penting pelajaran budi bahasa itu la yang perlu ada dalam diri . Biar paras rupa kita hodoh buruk tapi hati kita baik baru orang akan pandang . Bukan hanya orang kaya aja yang di hormat nya malah orang yang berilmu turut di sanjung . Mak ayah tak pandai jadi harapan mak ayah nak tengok KAU berjaya demi masa depan sendiri dan mak ayah akan tumpang senang dan gembira dengan kejayaan kau itu sahaja . Apa yang berlaku adalah dugaan dari-Nya . Dia cuba menguji tahap kesabaran seorang hamba-Nya . Kuat kan diri jangan pikir kan soal ----- buat masa sekarang . Belum masa kau untuk pikir kan lagi baik pikir tentang keluarga " perbualan di antara Si Anak dan Si Ibu apabila si Anak dalam kesedihan . Nasihat itu yang selalu terngiang di telinga si Anak . Semoga kata-kata si Ibu dapat memberi semangat kepada si Anak untuk meneruskan kehidupan walaupun dugaan yang di hadapi terlalu banyak :"( Terima Kasih emak <3

Add colours to your life!!
Monday, February 28, 2011