IMAGE IS LOADING, PLS BE PATIENT.

Feb 28, 2011

Police Station

Pada tanggal 31 ogos 1957 negara kita telah merdeka setelah sekian lama menanti saat itu . Opppsss , lari tajuk pula . HEHE . Okay pada hari apa ye bersamaan apa saya sudah lupa kan itu tarikh la nanti saya tengok kalendar tau kasi tahu . Sebenarnya waktu hari itu my house kena rompak atau saintifik nya kata my aunt kata di masuki pencuri *Padahal tak sampai beribu pon barang nilai harga di ambil . Okay sambung balik .... Kejadian ini berlaku waktu malam tanpa di sedari oleh sesiapa walaupun dalam rumah itu ada manusia . Yelaa masing-masing dah tidur mati kata mak setelah telan ubat *masa itu one family tengah sakit kena cacar jadi semua tidur awal kecuali saya . Around 11.40 malam baru tidur . Kejadian ini di sedari keesokkan hari nya apabila my dad menanya where's his money ? But semua orang diam okay fiinnee tak nak jawab *alaa, duit not Rm50.00 sama la nak ambik kan ? Berlagak betul ! Next next bila petang nya tepat-tepat lepas habis azan my wallet yang berada di atas meja depan di buka dan maaaaaakkkkkk !!!!!!!!!!! OMG , my money is lost ! Noot Rm100.00 is gone huahuahua . Dari situ baru la my mom perasan where's her phone and my dad ? Mula kan misi menyelongkar satu rumah dan jeng jeng jeng ... Jawab nya baru la kita orag sedar bahawasanya rumah kita orang di masuki orang melalui bumbung belakang . Spoil je kan dah one day barang semua hilang baru perasan . Astaufirrurlallahhalazim :"( Nak nages pon dah tak guna sebab semua barang tak ada cuma sayang duit gaji penat lelah lesap macam itu je -.- Malam pula mak pon pergi buat report dekat balai polis yang baru siap last year :) So report menunggu pon hampir one hour bapak lama la nasib baik tak ikut menyibuk dekat sana so so polis pon follow waktu my mom balik . Mereka menyoal siasat tengok sana sini tangkap gambar kesan cap jari dan berambus balik . HIHIHI . Even barang yang hilang tak sampai beribu tapi nilai sesuatu barang bagi saya terlalu tinggi . Yelaa kami keluarga hidup bukan senang macam you all nak dapat sesuatu barang dengan mudah . Kesian my dad my mum bangun pagi-pagi cari rezeki nak beli barang yang sudah hilang itu then hilang . Semoga orang yang mengambil barang yang di curi itu tidak akan tenang biar Allah balas setimpal dengan perbuatan nya geram betul la ! Sekarang semua orang berjaga-jaga nak tidur pon dah tak boleh tidur mati hehehe takot tak sedar lagi apa pulak yang nak di curi oleh si banggang tu !


*Panjang betul kan penerangan . HAHAHA

Add colours to your life!!
Monday, February 28, 2011